Dijsselbloem stuurt ontwerpbesluit over hogere Wft-boetes naar Tweede Kamer

Minister Dijsselbloem van Financiën heeft de Tweede Kamer een ontwerpbesluit gestuurd over aanpassingen in het Besluit bestuurlijke boetes financiële sector. Onderdeel van deze aanpassingen is een omzet-gerelateerde boete voor grote ondernemingen, ter voorkoming van marktmisbruik en daarmee het schaden van de integriteit van de financiële markten.

Het boetebesluit maakt het voor de DNB en AFM mogelijk om gebruik te maken van een omzet-gerelateerde boetemaximum in de derde boetecategorie. Momenteel kan een boete in deze hoogste categorie nooit hoger uitvallen dan de vastgestelde 4 miljoen euro.

Met het nieuwe besluit wordt een hoger maximum wel mogelijk, namelijk 5 miljoen euro. Daarnaast wordt voor grote ondernemingen een omzet-gerelateerde boete ingevoerd bij overtredingen in deze categorie, van 10% van de netto-omzet. Bovendien wordt het mogelijk om in bepaalde gevallen de boete te verhogen naar maximaal 20 miljoen euro of 15% van de omzet. Aanvullend wordt bij overtredingen in de tweede categorie een omzet-gerelateerd boetemaximum van 5% ingevoerd.

Voor Concredis is een zuivere financiële markt cruciaal, daarom hebben alle medewerkers een Wft-Basis certificaat. Concredis kan altijd gecertificeerde professionals plaatsen en stimuleert en faciliteert de verdere kwalificering van haar medewerkers.

Bron: www.amweb.nl

Comments are closed.

Annuleer

Bereikbaarheid Concredis

Vanuit alle windstreken is Concredis goed te bereiken. Het pand waarin wij gevestigd zijn (U-Building), ligt direct aan de A2, naast de afslag Maarssen.

De route naar Concredis kunt u via de ANWB of via Google Maps vinden. Raadpleeg de website voor de ANWB voor actuele verkeersinformatie.

 


Wat te doen bij aankomst U-Building?

U kunt zich melden bij de receptie van de U-Building op de begane grond.
Concredis B.V. bevindt zich ook op de begane grond.

Parkeergelegenheid

Er is te allen tijde voldoende parkeerplek op het terrein van U-Building, u kunt zich melden bij de receptie via intercom bij de slagboom. De meeste parkeerplekken zijn voorzien van een naambord, let u er a.u.b. op dat u parkeert op de juiste plek (Concredis of blanco). Vrij parkeren aan de straat behoort ook tot de mogelijkheden.

Vanaf station Utrecht Centraal

  • Vanuit station Utrecht Centraal, Bushalte CS Jaarbeurszijde, Perron C9 met de bus lijn 37 (Richting Maarssenbroek) of lijn 38 (Richting Maarssen) uitstappen bij halte Savannahweg te Utrecht;
  • Te voet verder en de grote weg oversteken naar de Savannahweg;
  • U komt halverwege deze weg o.a. langs de Savannah Corner (een eetcafé) aan uw linkerhand en u loopt verder tot aan de T-splitsing;
  • Sla dan rechtsafde ‘Zonnebaan’ in, na 150 meter ziet u de U-Building aan uw linkerhand;
  • Concredis B.V. is gevestigd in het U-Building gebouw en bevindt zich op de begane grond.

Vanaf andere richtingen in de omgeving kunt u ook buslijnen: 48, 330 en 337 nemen die ook stoppen bij de halte Savannahweg te Utrecht.


Wat te doen bij aankomst U-Building?

U kunt zich melden bij de receptie van de U-Building op de begane grond.
Concredis B.V. bevindt zich ook op de begane grond.