Hoe werkt werving en selectie via Concredis?

Binnen een week na uw aanvraag stellen wij u voor aan maximaal drie kandidaten die ervaring hebben in uw branche en passen bij uw afdeling en bedrijfscultuur. In de jaren dat wij werving en selectie verzorgen voor onze opdrachtgevers, hebben we geleerd hoe wij u het beste kunnen helpen. Alle kandidaten die wij aan u voorstellen zijn uitgebreid door ons gescreend op hun werkervaring en opleiding, maar ook op andere aspecten zoals communicatievermogen, persoonlijkheid en samenwerkingsvermogen.

Zekerheid

Nadat wij de kandidaten aan u hebben voorgesteld, bepalen we samen wat het beste bij u en uw afdeling past: direct in dienst of eerst meer zekerheid via onze detavast oplossing. Het resultaat blijft hetzelfde, vast personeel dat past bij uw afdeling en cultuur.

Onze oplossing

Bij Concredis garanderen wij u:

  • Alle kandidaten die wij aan u voorstellen hebben een uitgebreid interview en een screening van hun werkervaring en opleiding gehad.
  • Gekwalificeerde medewerkers stellen wij binnen een week aan u voor, waarna u bepaalt met wie u het gesprek aan gaat.
  • Wij bieden u een keuze uit direct in dienst of meer zekerheid via onze detavast constructie. Beiden op basis van no cure, no pay.
  • Al onze recruiters hebben ruime ervaring en hebben een credit management achtergrond. Ze weten wat er speelt in het vakgebied.
  • Wij gaan vertrouwelijk om met persoons- en klantgegevens.

Meer weten over de werving en selectie van Concredis?

Bent u op zoek naar een nieuwe medewerker binnen het credit management? Wij stellen u graag voor aan de perfectie kandidaat, volledig op basis van no cure, no pay. Neem geheel vrijblijvend contact op met onze operationeel directeur Marcel van Wijk. Hij vertelt u graag meer.

 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Liever telefonisch contact?

Een van onze medewerkers assisteert u graag. 0850292127